Mirjam Zijlstra psychosociaal therapeut
Mirjam Zijlstra

Mirjam Zijlstra

Leer mij kennen

Ik ben Mirjam Zijlstra, christen en coach. Mijn specialisatie in rouw, verlies en verdriet zet ik in bij Reflections Hulp bij Verdriet.

Hoe komt het nou, dat iemand zich wil specialiseren in rouw en verdriet?

Verlies is een rode draad in mijn leven. En in welk leven eigenlijk niet? Als vrouw, moeder, zus, pleegmoeder en jarenlang als hulpverlener ben ik veel in aanraking gekomen met verlies. Het leven zelf is de beste opleiding geweest. Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben.

Mirjam Zijlstra

Een leven lang ervaring

Naast het jarenlange werk in de jeugdzorg kreeg ik in mijn naaste (privé) omgeving ook te maken met diverse problematiek (depressies, genderproblematiek, eetstoornis, hechtingsproblemen, acute psychoses en schizofrenie en meer).

Ik kwam erachter wat het is om zelf een burn-out te hebben of hoe het is als je je eigen kind ziet worstelen met psychiatrische problemen.

En last-but-not-least ging ik door een periode van rauwe rouw. En daarin heb ik me soms heel eenzaam gevoeld. Verlies zet je stil en het vraagt van je om na te denken over het leven, over wie je bent en waar je naartoe gaat. Het gaat over verbinden en over hechting.

Geloof is voor mij daarin een inspiratie- en steunbron. Ik werk vanuit christelijk perspectief. Voor mijzelf is het christelijk geloof mijn basis en een bron van inspiratie. Mijn liefde voor God is zo groot dat ik het een duidelijke stempel in mijn praktijk wil geven. Je ziet het al als je mijn praktijkruimte binnenstapt. In de gesprekken sluit ik daarin aan bij wat jij graag wenst. Ik vraag daarom altijd van te voren in hoeverre jij het geloof een plaats wilt geven in een traject, zodat jij je echt op je gemak voelt. Dat vind ik belangrijk. Ook zal ik vragen of je het fijn vindt als ik voor jou bid. Geloof in God kan een krachtige steun zijn.
Geloof is echter ook een persoonlijke zaak, daarom stem ik verwachtingen op dat punt zorgvuldig af.

Praktijk Hulp bij Verdriet

Mijn Praktijk aan huis

Praktijk Reflections Hulp bij Verdriet gaat over hulp bij verdriet, daar wil ik mij voor inzetten. Ik werk met kinderen, jongeren en volwassenen. Coach en christen sluit het beste aan bij wie ik werkelijk ben!

Ik volgde diverse opleidingen waaronder die tot maatschappelijk werker en later rouw- en verliesbegeleider. Ik specialiseerde me in coaching met ezels en in de loop der jaren volgde ik diverse ontwikkeltrajecten, trainingen en cursussen om mensen te helpen.
Om te doen wat ik echt graag wil doen: hulp bieden aan volwassenen en kinderen die vastlopen in hun situatie. Daarom startte ik een aantal jaren geleden mijn hulpverleningspraktijk.

Wanneer jij dat wilt kan ik ook mijn ezels inzetten bij de coaching, een vorm van dier ondersteunde therapie (D.O.T.) Ik heb zelf aan den lijve mogen ervaren wat dieren in de therapie voor je kunnen betekenen en ben daarom hierin ook opleidingen gaan volgen.

Praktijk Reflections

Hulp bij verdriet

Mirjam Zijlstra
Lemsterweg 19
8313 RA Rutten
06 120 58 749

Christen Coaches

Social media

Copyright © 2023 Reflections Hulp bij verdriet | Cross Multi Media