Coaching met ezels

Wat is coaching met ezels?

Coaching met ezels

Ezels zijn rustig en loyaal. Het bijzondere aan ezels is hun betrouwbaarheid, fijngevoeligheid en liefdevolle toenadering.

Deze karaktereigenschappen maken hen tot zeer geschikte therapiedieren. Ze hebben grote aandacht, zijn nieuwsgierig naar mensen en vinden de aandacht van de mens prettig.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Dier Ondersteunde Therapie (A.A.T./D.O.T) een positieve bijdrage levert in de hulpverlening. In navolging van buitenlandse ontwikkelingen ontstaan er ook in de Nederlandse gezondheidszorg meer initiatieven om paarden, ezels of honden in te zetten voor therapeutische doeleinden.

Let op: Bij Reflections rijden we niet op de ezels maar lopen er altijd naast!

Coaching met ezels
Hulp bij Rouw en verdriet

Wat meer weten?

Ezels zijn bijzonder!

Ezels zijn hele slimme en nieuwsgierige dieren. Soms ook eigenwijs maar vooral vriendelijk en zachtaardig. De ezels zijn niet dreigend, maar juist geduldig en rustig. Ze werken als een magneet op kinderen en volwassenen die de neiging hebben om zichzelf te rug te trekken of achteraan te
blijven staan.

Ezels laten ons zien wat er speelt

Ezels spiegelen ons. Dat betekent dat ze allerlei signalen opvangen van ons en daar ook op reageren. De dieren reageren op dat wat er is, dat kan iets zijn waar wij als mens ons al bewust van zijn, maar het kan ook zijn dat ze iets spiegelen waar wij ons níet bewust van zijn. En dat maakt het interessant en leerzaam voor ons.

Ezels brengen ons wijze levenslessen en hebben het vermogen om je te raken op een laag waar woorden niet kunnen komen In de coaching met inzet van ezels worden bijzondere resultaten gezien waarbij de cliënt op emotioneel niveau met ezels contact maakt. Een ezel kan de kleinste emotionele lading van de cliënt feilloos aanvoelen. Onze bewuste en onbewuste lichaamstaal zijn
belangrijk, de ezel pikt deze signalen op en reageert er op. Dit kan leiden tot inzichten die jou helpen in het veranderingsproces.

Vormen van coaching met ezels

Een vorm in de coaching met ezels is het omgaan en verzorgen van de dieren. Dit omvat meerdere mogelijke doelstellingen waaronder het ontladen en verwerking van emotionele problemen, (zelf)vertrouwen vergroten, ontspanning vinden, sociaal functioneren verbeteren, leren grenzen stellen. Het leidt tot groei in de emotionele ontwikkeling.

De cliënt heeft zelf de keus of hij/zij er iets mee wil doen of niet.

Actief met ezels bezig zijn.
Jij en ik, maar vooral jij, in verbinding met de ezel.
Coaching met ezels - Asinotherapie voor kinderen

Voor wie is coaching met ezels geschikt?

Coaching met ezels is voor een brede doelgroep

Uiteindelijk voor iedereen. 

Kinderen of jongeren

Ezels kunnen ingezet worden voor kinderen en of jongeren met uiteenlopende problematiek.

Actief!

Hierbij gaat het vooral over het knuffelen met de ezels, de verzorging van de ezels, onderhoud van stal en weide, trainen van de dieren en het doen van oefeningen met de dieren. Op die manier leren ze hoe ze voor de ezels kunnen zorgen, wat hun zelfvertrouwen positief beïnvloedt.

Elke sessie helpt hen sterker worden en hun gevoel van eigenwaarde verbeteren.

Praktijk Reflections

Hulp bij verdriet

Mirjam Zijlstra
Lemsterweg 19
8313 RA Rutten
06 120 58 749

Christen Coaches

Social media

Copyright © 2023 Reflections Hulp bij verdriet | Cross Multi Media