Reflections Rouw- en Verliesbegeleiding

hulp bij verdriet

Schrijftherapie

“Ieder mens heeft een verhaal, dat zich langzaam ontvouwt en dat het verdient beschreven en verteld te worden”

Er zijn verschillende manieren waarop ik je kan helpen en één van die manieren is door schrijftherapie.

Schrijven is als het ware kijken in een spiegel en ontdekkingen doen over jezelf. Schrijvend ontdek je wat je nu precies dwars zit.

Schrijven is een manier om te ontladen en geeft de mogelijkheid om te reflecteren op wat je opschrijft. Al schrijvend kom je tot inzichten waar je al lang naar zocht of die je juist lang ontweken hebt en schrijvend wordt de pijn en angst hanteerbaar.

Schrijven kan helend werken. Daarvoor hoef je niet mooi te kunnen schrijven, papier spreekt nooit tegen.

Schrijven kan je helpen om te ordenen, afstand te nemen, verbanden te zien, dingen een plek te geven en de meest rauwe ervaringen zwart op wit voor je te zien, te erkennen dat ze echt waar zijn en het rouwen waard zijn.

Door creatieve oefeningen in het schrijven te doen ontdek je wat er in je leeft. Het brengt nieuw inzicht en zo kom je verder. Alles wat je schrijft is goed, denk dus niet dat je speciaal talent voor schrijven moet hebben.

www.Writejunior.nl

Ik ben getraind in de methode WriteJunior, een schrijftherapie voor getraumatiseerde kinderen en adolescenten. Een behandelmethode waarbij het kind samen met de therapeut zijn verhaal opschrijft. Bij heel jonge kinderen gebeurt dat in de vorm van tekeningen. In een aantal sessies wordt niet alleen het trauma opgeschreven maar leert het kind ook op een andere manier naar het gebeurde te kijken en er mee om te gaan, waarna het weer voort kan met zijn  leven. Voor meer informatie over deze therapie zie de officiële website van WriteJunior waar ook de achtergrond uitgebreid wordt toegelicht.

download (3)

© 2020 Reflections Rouw- en Verliesbegeleiding

Thema door Anders Norén